Yazılar

Mavi Gıda Boyası Solin Gıda

Mavi Gıda Boyası Doğal Blue Anthocyanin CWD Powder

Mavi Gıda Boyası Doğal Blue Anthocyanin CWD Powder

Mavi Gıda Boyası Blue Solin Gıda

Mavi Gıda Boyası Blue Anthocyanin CWD Powder

Mavi Gıda Boyası

Blue Anthocyanin CWD Powder Endemik bir tür olan mavi mısır (blue corn) bitkisinden elde edilen doğal bir renk pigmentidir. Toz formda bulunan bu ürün ısı ve ışığa oldukça dayanıklıdır. Suda iyi çözünen bir üründür. Her kullanıldığın üründe parlak mavi bir renk verir. Pastacılık, şekerleme, içecek, dondurma gibi birçok farklı gıda sektöründe kullanımı mevcuttur. 

Mavi Gıda Boyası Teknik Özellikleri

Blue Anthocyanin CWD Powder

Blue Anthocyanin CWD Powder

ÜRÜN ADI RENK E KODU ISI IŞIK FORM ÇÖZÜNÜRLÜK
BLUE Antosiyanin LACİVERT CL MÜKEMMEL MÜKEMMEL TOZ SICAK-SOĞUK SU
BLUE Antosiyanin %20 MAVİ CL MÜKEMMEL MÜKEMMEL TOZ SICAK-SOĞUK SU
BLUE Antosiyanin %10 AÇIK MAVİ CL MÜKEMMEL MÜKEMMEL TOZ SICAK-SOĞUK SU
BLUE ANTHOCYANIN %5 BEBE MAVİSİ CL MÜKEMMEL MÜKEMMEL TOZ SICAK-SOĞUK SU
Blue Corn Mavi Mısır

Blue Corn Mavi Mısır

Bitki pigmentlerinden flavonoidlerin en önemli grubu olan antosiyaninler, çiçekli bitkilerin petal renklenmesindeki önemli rolleri dışında, mikroorganizmalar için sinyal olması, patojenlere karşı koruma, biyotik ve abiyotik streslerin etkilerini azaltma işlevlerine de sahiptir. Antosiyaninlerin temel yapısı 15 karbondan oluşan iki fenil halkası içermektedir. A ve B olarak adlandırılan iki fenil halkası birbirine 3 karbonlu bir köprü ile bağlanmıştır.

Blue Anthocyanin

Mavi Gıda Boyası Blue Anthocyanin

Bu köprü üçüncü bir halka oluşturur ve C halkası olarak adlandırılır. Antosiyaninlerin B halkasına bağlı OH gruplarının sayısındaki artış renklerinin mavileşmesine neden olur. Hidroksilasyon derecesine göre sırasıyla pelargonidin (turuncu ve pembe renkli), siyanidin (kırmızı renkli) ve delfinidin (mor ve mavi renkli) türevleri oluşur. Çiçekler bu pigment türevlerinin karışımlarını da biriktirebildiğinden sınırsız sayıda renk varyasyonu oluşturulabilir.

Mavi Gıda Boyası

Mavi Gıda Boyası

Antosiyaninlerin analizi modern tekniklerin ve cihazların gelişmesi ile daha kolay ve duyarlı biçimde yapılabilmektedir. Bilinen antosiyaninlerin sayısı 600 ün üzerinde olduğundan farklı antosiyanilerin analizi için özel çözücüler ve özel uygulamalar gerekmektedir. Uygun özütleme ve izolasyon süreçlerini, kromatografik ayrım ve saflaştırma teknikleri izlemektedir. Son adımda spektroskopik teknikler ile miktar ölçümleri yapılmaktadır. Antosiyaninlerin karakterizasyonu ve tanımlanması amacıyla NMR teknikleri yaygın olarak kullanılmaktadır

Mavi Gıda Boyası Blue Anthocyanin

Blue Anthocyanin

Mavi Gıda Boyası ve diğer tüm renklerdeki gıda boyalarını Solin Gıda’dan en uygun fiyatlarla temin edebilirsiniz

Mavi mısır

Koyu mavi mısır çeşidi

Mavi mısır ( Hopi mısır, Yoeme Blue, Tarahumara Maiz Azul ve Rio Grande Blue olarak da bilinir ), Meksika, Güneybatı Amerika Birleşik Devletleri ve Güneydoğu Amerika Birleşik Devletleri’nde yetiştirilen mısır çeşididir. Tlacoyo olarak bilinen geleneksel Güney ve Orta Meksika yemeklerinde kullanılan başlıca mısır türlerinden biridir .

Başlangıçta Hopi , New Mexico’daki Rio Grande’nin Pueblo Kızılderilileri ve Cherokee dahil birkaç Güneydoğu Kabilesi tarafından geliştirildi . Piki ekmeği gibi Hopi yemeklerinin vazgeçilmez bir parçası olmaya devam ediyor. Mavi mısır unu tatlı bir tadı vardır.

Mavi Mısır Çeşitleri

1950’lerde tespit edilen beş mavi mısır çeşidi, bitki boyu, tane ağırlığı, tane genişliği ve tane kalınlığı gibi birçok özellik için önemli farklılıklar gösterdi. Farklı çeşitler, “standart” mavi (“sakwaqa’o”), sert mavi (“huruskwapu”) ve gri-mavi (“maasiqa ‘Ö”).

Geleneksel Hopi mavi mısır çeşitleri, kuraklığa son derece dayanıklı, köklü ve biraz kısa bitkilerdir, nadiren yüksekliği 4 ila 5 fit’i aşar. Rio Grande pueblo mavi mısır çeşitleri daha uzundur, 5-7 feet’e ulaşır, daha yüksek verim sağlar ve Hopi çeşitleri kadar kuraklığa dayanıklı değildir. Her iki mavi mısır türü de derin kumlu toprakları tercih eder.

Diğer yerli mavi mısır çeşitleri arasında Arizona’daki Salt River Pima Reservation’da yetiştirilen Yoeme Blue, küçük bir çekirdek, kısa (3 ila 4 fit), gür ve ısıya çok dayanıklı, düşük çöl mavisi mısır çeşidi ve Tarahumara kuzey Meksika çeşidi bulunur. Tarahumara Maiz Azul, Kuzey Meksika’da Sierra Madre sınırındaki yüksek çöllerde yetiştirilir. Tarahumara Maiz Azul, Meksika’da ekmeği ve tamalilerin yanı sıra bir Tarahumaran mısır birası olan tesgüino yapmak için yaygın olarak kullanılmaktadır.

Cherokee Kızılderililerinin Doğu Kuşağı’ndan ortaya çıkan bir Cherokee yadigarı çeşidine Cherokee Beyaz Kartal Mısır denir ve Cherokee Nation Tohum Bankası’ndan Cherokee kabile üyelerine dağıtılır. Uzun boylu bir çeşittir, 5 ila 7 feet’e ulaşır ve yüksek verimlidir.

Antosiyanin İçerikleri

Güneybatı Amerika Birleşik Devletleri’nde yetiştirilen mavi mısır çeşitleri, kendi antosiyanin içeriklerinde farklılık gösterir, polifenol pigmenti mısırın eşsiz rengini verir. En yüksek içeriğe sahip antosiyaninler, siyanidin 3-glukozit (en bol), pelargonidin ve peonidin 3-glukoziddir.

Yiyecek kullanımları 

Mavi mısır, geleneksel Güneybatı ekmeği ve tahıl yemeklerinde kullanılmasının yanı sıra, mavi mısır cipsi ve mavi mısırlı gözleme karışımı gibi ürünlerde ticari olarak kullanılmaktadır.

ANTOSİYANİN

GIDA BOYALARI

SOLİN GIDA İLETİŞİM

DOĞAL RENKLENDİRİCİLER

Mor GIda Boyası Natural Purpple Solin Gıda

Mor Gıda Boyası Natural Purple Doğal Bitkisel Pigment

Mor Gıda Boyası Natural Purple Doğal Bitkisel Pigment

Mor GIda Boyası Natural Purple Solin Gıda

Mor GIda Boyası Natural Purple

Mor Gıda Boyası Natural Purple

Mor rengimizi / Natural Purple tamamen doğal ve bitkisel kırmızı ve mavi tonlarını veren ürünlerimizden elde edilmiştir. Bitkisel pigmentlerden elde edilen gıda boyamız yoğun ve parlak bir renktedir. Natural Purple doğal gıda boyamız gıda sektörünün birçok alanında kullanılabilir.

Ürünümüz toz formda olup suda iyi çözünür. Isı ve ışık direnci yüksektir.

Şekerleme, şeker hamurları, dondurulmuş ürünler, pastacılık, hazır ve toz içecekler gibi ürünlerde kullanıma uygundur.

ÜRÜN ADI RENK E KODU ISI IŞIK FORM ÇÖZÜNÜRLÜK
NATURAL PURPLE KOYU MOR CL MÜKEMMEL MÜKEMMEL TOZ SICAK-SOĞUK SU
NATURAL PURPLE %50 MOR CL MÜKEMMEL MÜKEMMEL TOZ SICAK-SOĞUK SU
NATURAL PURPLE %20 AÇIK MOR CL MÜKEMMEL MÜKEMMEL TOZ SICAK-SOĞUK SU
NATURAL PURPLE %10 LİLA CL MÜKEMMEL MÜKEMMEL TOZ SICAK-SOĞUK SU
Mor Gıda Boyası Natural Purple

Mor Gıda Boyası Natural Purple

PRODUCT NAME COLOR E CODE HEAT LIGHT FORM SOLUBILITY
NATURAL PURPLE DARK PURPLE CL EXCELLENT EXCELLENT POWDER CWD
NATURAL PURPLE %50 PURPLE CL EXCELLENT EXCELLENT POWDER CWD
NATURAL PURPLE %20 LIGHT PURPLE CL EXCELLENT EXCELLENT POWDER CWD
NATURAL PURPLE %10 LILAC CL EXCELLENT EXCELLENT POWDER CWD

Mor Gıda Boyası Natural Purple

Hibiscus Sabdariffa

Bitkinin kırmızı renginin kalitesi nedeniyle doğal renklendirici, gıda boyası olarak giderek daha fazla ülkeye ihracatı yapılmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ve Almanya gıda boyası olarak en büyük alıcılardır.

İslam ülkelerinde gıdalarda kullanılan parlak kırmızı renklerin elde edilebilmesi için kullanımı şüpheli hayvansal renklendiricilere alternatif olarak helal sertifikası verilmiş nadir ürünlerden biridir.

Gıdalarda parlak kırmızı renklerin kullanımı gereken her alanda rahatlıkla kullanılabilir. Hibiscus Sabdariffa Tamamen doğal ve helal sertifikalıdır.

Antosiyanin E162

Antosiyanin E162, doğal gıda boyalarından kırmızı ve mavi renk elde edilir. E162 Antosiyanin doğal gıda renklendiricileri, frenk üzümü, kiraz, çilek, kırmızı lahana ve mürver ağacı meyvelerinden elde edilir.

Antosiyanin E162 suda çözünür. pH değişimlerine karşı duyarlıdır. Asidik ortamlarda kırmızı, pH yükseldikçe mavi renge dönerler.

Çiçek, meyve ve sebzelerdeki kırmızı, mor ve mavi rengi sağlar. Antosiyanin E162, içecek, reçel ve şekerleme ürünlerinde kullanılır.

GIDA BOYALARI

SOLİN GIDA İLETİŞİM

facebook.com/solingida

Yeşil Gıda Boyası Solin Gıda

Yeşil Gıda Boyası Natural Green Chlorophyll Powder

Yeşil Gıda Boyası Natural Green Chlorophyll Powder

Yeşil Gıda Boyası Solin Gıda

Yeşil Gıda Boyası

Yeşil Gıda Boyası Natural Green Chlorophyll Powder

Klorofil yeşil yapraklı bitkilerin özünden elde edilen, tamamen bitkisel bir yeşil renk pigmentidir. Stabilitesi yüksek olan ürünümü, ısı ve ışıktan etkilenmemektedir. Ürünümüz toz halinde ve suda iyi bir şekilde çözünmektedir. Tamamen doğal olan yeşil rengimiz birçok sektörde kullanılmaktadır. İçecek, şekerleme, pastacılık, baharat, dondurma gibi gıda sektörlerinde olduğu kadar kozmetik, ilaç, tekstil sektörlerinde de kullanımı mevcuttur

ÜRÜN ADI RENK E KODU ISI IŞIK FORM ÇÖZÜNÜRLÜK
GREEN CHLOROPHYLL KOYU YEŞİL CL MÜKEMMEL MÜKEMMEL TOZ SICAK-SOĞUK SU
GREEN CHLOROPHYLL %50 YEŞİL CL MÜKEMMEL MÜKEMMEL TOZ SICAK-SOĞUK SU
GREEN CHLOROPHYLL %20 AÇIK YEŞİL CL MÜKEMMEL MÜKEMMEL TOZ SICAK-SOĞUK SU
GREEN CHLOROPHYLL %10 FISTIK YEŞİLİ CL MÜKEMMEL MÜKEMMEL TOZ SICAK-SOĞUK SU
Yeşil Gıda Boyası Green

Yeşil Gıda Boyası Green

PRODUCT NAME COLOR E CODE HEAT LIGHT FORM SOLUBILITY
GREEN CHLOROPHYLL DARK GREEN CL EXCELLENT EXCELLENT POWDER CWD
GREEN CHLOROPHYLL %50 GREEN CL EXCELLENT EXCELLENT POWDER CWD
GREEN CHLOROPHYLL %20 PEA GREEN CL EXCELLENT EXCELLENT POWDER CWD
GREEN CHLOROPHYLL %10 PISCATHIO GREEN CL EXCELLENT EXCELLENT POWDER CWD
Green food coloring

Green food coloring

KLOROFİL

GIDA BOYALARI

SOLİN GIDA İLETİŞİM

DOĞAL RENKLENDİRİCİLER

Sarı Gıda Boyası Yellow Annatto CWD Powder

Sarı Gıda Boyası Yellow Annatto CWD Powder

Sarı Gıda Boyası Yellow Annatto CWD Powder

Sarı Gıda Boyası

YELLOW ANNATTO CWD POWDER

Karotenoidler, çoğunlukla polar olmayan çözücülerde ve sarı ile kırmızı arasında değişen renklerde çözünen bir pigmenttir. Annatto kırmızı yağlı bir karotenoidden elde edilir.

Bixa orellana adlı bitkinin tohumlarından üretilir. Dünya’nın en çok talep gören doğal renklerinden biri olan anatto toz formda ve suda iyi çözünen bir üründür.

Birçok sektörde sarı ve turuncu renk vermek amaçlı kullanılan bu ürünümüzün ısı ve ışık stabilitesi iyidir. İçecek, pastacılık, şekerleme, dondurma, baharat gibi gıda sektörlerinde yaygın olarak kullanılır.

Bunun yanı sıra ilaç sektöründe ve kozmetik sektöründe de doğal sarı ve turuncu renklendirici olarak yoğun bir şekilde tercih edilir.

Sarı Gıda Boyası Ürün Bilgileri

Sarı Gıda Boyası Yellow Annatto CWD Powder

ÜRÜN ADI RENK E KODU ISI IŞIK FORM ÇÖZÜNÜRLÜK
YELLOW ANNATTO TURUNCU E160B İYİ İYİ TOZ SICAK-SOĞUK SU
YELLOW ANNATTO %4 SARI CL İYİ İYİ TOZ SICAK-SOĞUK SU

SOLİN GIDA İLETİŞİM

GIDA BOYALARI

facebook.com/solingida

Karmin E120

Karmin E120 Karminik Asit Parlak kırmızı Doğal Renklendirici

Karmin E120 Karminik Asit Parlak kırmızı renk pigmenti

Karmin E120

Karmin E120

Karmin E120

Karmin, karminik asit veya alüminyum tuzundan elde edilen parlak kırmızı renk pigmenti. Bu madde, kozmetikte allık, ruj vb. sanayisinde kullanılır.

Güney Amerika ülkelerinde elde edilen karminik asit E120, meyveli yoğurtlarda, dondurmalarda, meşrubatlarda, keklerde ve kırmızı renk içeren işlenmiş hazır gıdaların neredeyse hepsinde kullanılıyor.

Ayrıca kozmetik alanında da kullanılan karmin, ruj ve benzeri makyaj malzemelerine de kırmızı rengini veriyor.

Karmin E120 Nedir?

Karmin, Karminik Asit, E120 isimli madde, doğal bir renk pigmentidir. Tüm dünyada gıda sektöründe ürünlere kırmızı ve pembe renk veren doğal bir gıda katkı maddesi olarak yıllardır ve yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

Karmin adlı bu katkı maddesi, hem ulusal hem de uluslararası gıda komisyonları tarafından incelenerek gıdalarda belirli koşullarda kullanımına izin verilen onaylı bir gıda katkı maddesidir.

Bu doğal renklendiricinin mevzuatta belirlenen kurallar çerçevesinde gıdalarda kullanılması durumunda insan sağlığı açısından bir zararı bulunmamaktadır.

Bu doğrultuda, Ülkemizde de “karmin” yürürlükte olan Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliğine uygun olarak gıda sektöründe ürünlere renk vermek amacıyla kullanımına izin verilmektedir.

Karmin E120 İçeriği

  • Karminik Asit Tuzu – %52.00
  • Amonyak – %1.00
  • Maltodekstrin – %43.00
  • H2O – %4.00

Karminik Asit, pH dirençli, pH değişimi ani bir değişiklik ya da azalma ile birlikte kaybolmaz ya da renk değiştirmez  pH’a dayanıklı, stabilize renk değiştirmez. Renk: DOĞAL KIRMIZI

Kullanım Alanları: Renklendirme et, sosis, gazlı alkolsüz içecekler, şekerler, reçel, reçel, yoğurt, jelatin … kozmetik ürünleri ve ilaç kaplaması

Gıda Boyaları

Uluslar arası Gıda Kondeks komisyonu (CAC) renklendiricileri ”gıdanın rengini düzelten veya renk vermek amacıyla katılan madde” olarak tanımlanmaktadır.

Renk verme özelliğine sahip pek çok madde kimyasal yapılarındaki farklılıklar nedeniyle farklı fiziksel, kimyasal ve fizikokimyasal özellikleri sahiptirler ve bu özellikleri onların hangi tip ürünlerde ve hangi amaçla ne şekilde kullanacaklarını belirlemektedirler.

Günümüzde gıda sanayinin gelişmesine bağlı olarak ürünlerinin renklendirilmesi gereksinimi çeşitli nedenlere bağlı olarak artmıştır. 

GIDALARDA RENK ; ışığın spektral dağılımından meydana gelen görsel bir özelliktir. Rengin oluşumu madde ışık etkileşimi sonucu ortaya çıkmakta olup, dalga boyu mm arasında değişen ışık insan gözü tarafından algılanmaktadır.

Doğal gıdaların renkleri içerdikleri çok çeşitli kimyasal formlara sahip olan ve pigment olarak tanımlanan maddelerden kaynaklanmaktadır. Meyveler ve sebzeler gibi doğal kaynaklı birçok ürün çeşitli renklere sahip olup, çekicilikleri renkleri ile ilgilidir. 

Doğal Renklendiriciler

Doğal renk maddeleri bitkisel, hayvansal, mikrobiyal ve mineral kaynaklardan, hatta meyve sebze sanayi atıklarından elde edilen ekstrakt maddelerdir.

Renk aralıkları sınırlı olan bu renk maddeleri, yapay renklendiricilere göre daha zayıf bir stabiliteye ve renklendirme gücüne sahip olmasına rağmen son yıllarda yapılan toksikolojik araştırmalarla yapay renklendiricilerin sağlık üzerine olumsuz etkilerinin ortaya konması nedeni ile gıdaların renklendirilmesinde yeniden kullanılmaya başlanmıştır.

Gıdaların renklendirilmesi amacıyla kullanılacak doğal renk maddelerinin seçimi, renklendirilecek gıda sistemi ile kullanılacak renk maddesinin yapısı arasındaki ilişkiye bağlıdır. Bu nedenle elde edilen renk maddesi ekstraktlarının yapısının iyi bilinmesi gerekmektedir. 

GIDA BOYALARI

SOLİN GIDA İLETİŞİM

DOĞAL RENKLENDİRİCİLER

Betanin

Betanin E162 Pancar Kırmızısı Doğal Renklendirici

Betanin

Betanin

Betanin

Betanin veya Pancar Kırmızısı , pancarlardan elde edilen kırmızı renkli glikosidik bir gıda boyasıdır; glikoz molekülünü hidrolize ederek elde edilen aglikonu betanidindir. Gıda kodeksi katkı maddesi olarak E numarası E162‘dir.

Rengi, kırmızıdan pembeye çalar. Isı, ışık ve oksijene karşı dayanıksızdır. Dondurulmuş, Kurutulmuş ve kısa raf ömürlü ürünlerde kullanılması uygundur. Dondurma, yoğurt gibi ürünlede kullanılır.

Rengi değerine bağlıdır pH; dört ile beş arasında ise parlak mavimsi-kırmızıdır, pH yükseldikçe mavi-morlaşır. PH alkalin seviyelere ulaştığında, betanin hidroliz yoluyla bozunur, bu da sarı-kahverengi bir renk verir. İzobetanin, probetanin ve neobetanin ile birlikte bir betalain pigmentidir. Pancarda bulunan diğer pigmentler indicaxanthin ve vulgaxanthins’dir .

Betanin E162 Kaynakları

http://www.perpahaber.com/dogal-renklendiriciler/

Moleküler Yapı

Genellikle pancar suyu ekstraktından elde edilir; kırmızı pancardaki betanin konsantrasyonu 300-600 mg / kg’a ulaşabilir. Diğer diyet betanin ve diğer betalain kaynakları arasında Opuntia kaktüsü, İsviçre pazı ve bazı amaranth suşlarının yaprakları bulunur .

E162 Kullanım Alanları

En yaygın olarak dondurma ve pudraalkolsüz içecekleri renklendirmek amacıyla kullanılır.  Diğer kullanım alanları şekerleme ürünleri, fondanlar , şeker şeritleri, şeker kaplamaları ve meyve veya krema dolgularıdır.

Sıcak işlenmiş şekerlemelerde, işlemenin son kısmında eklenirse kullanılabilir. Çorbaların yanı sıra domates ve pastırma ürünlerinde de kullanılır . Betanin renklendirici madde olarak kullanıldığında klinik gıda alerjisine yol açtığı belirlenmemiştir.

Et ürünleri ve sosislerin renklendirmesi için de kullanılabilir .

Bozunma ve stabilite

Betanin

Betanin

Işığa, ısıya ve oksijene maruz kaldığında bozunur; bu nedenle donmuş ürünlerde, kısa raf ömrüne sahip ürünlerde veya kuru halde satılan ürünlerde kullanılır.

Şeker içeriği yüksek olan ürünlerde pastörizasyondan sağ çıkabilir . Oksijene karşı hassasiyeti, su içeriği yüksek ve / veya metal katyonları (örneğin demir ve bakır ) içeren ürünlerde en yüksektir.

Askorbik asit ve tutucular gibi antioksidanlar, uygun paketleme ile birlikte bu işlemi yavaşlatabilir. Kuru halde betanin oksijen varlığında kararlıdır.

IUPAC adı

4- (2- (2-karboksi-5- (beta -D-glikopiranosiloksi) -2,3-dihidro-6 -hidroksi-lH-indol -1-il) etenil) -2,3-dihidro- (S- (R *, R *)) – 2,6-piridindikarboksilik asit
Tanımlayıcılar
CAS numarası
  • 7659-95-2 ☑
3B model ( JSmol )
  • Etkileşimli görüntü
Chebi
  • Chebi: 3080
ChEMBL
  • ChEMBL1172614
ChemSpider
  • 10128200 ☒
ECHA Bilgi Kartı 100.028.753
E numarası E162 (renkler)
KEGG
  • C08540
PubChem CID
  • 12300103
Özellikleri
Kimyasal formülü
Cı- 24 , H 26 , N 2 O 13
Molar kütle 550.47 g / mol
Aksi belirtilmediği sürece, standart durumdaki malzemeler için veriler verilir (25 ° C [77 ° F], 100 kPa).

GIDA BOYALARI

SOLİN GIDA İLETİŞİM

DOĞAL RENKLENDİRİCİLER

 

Riboflavin

Riboflavin E101 Sarı Renkli Doğal Gıda Boyası

Riboflavin

Riboflavin

Riboflavin

Riboflavin, ya da E101, gıdalarda sarı renk elde etme ve B2 vitamin takviyesi amacıyla kullanılır. Riboflavin E101, kimyasal olarak suda çözünür. Isıya dayanıklıdır. Sütten elde edilen ürünlerde, mısır gevreği ürünlerinde ve sarı renkli tatlılarda kullanılır.

GIDA BOYALARI

SOLİN GIDA İLETİŞİM

DOĞAL RENKLENDİRİCİLER