Paprika Oleoresin E160C Yağda Çözünen Gıda Boyası
Paprika Oleoresin

Paprika Oleoresin E160C
Paprika Oleoresin E160C
Paprika Oleoresin E160C Yağda Çözünen Doğal Gıda Boyası Capsicum annuum Capsicum frutescens meyvelerinden elde edilen yağda çözünür bir özüttür ve gıda boyası olarak kullanılır
Paprika oleoresin, Capsicum annuum veya Capsicum frutescens meyvelerinden elde edilen yağda çözünür bir özüttür ve esas olarak gıda ürünlerinde renklendirici ve/veya tatlandırıcı olarak kullanılır. Bitkisel yağdan (genellikle %97 ila %98 aralığında), daha yüksek konsantrasyonlarda keskinlik veren ana tatlandırıcı bileşik olan kapsaisin ve ana renklendirici bileşikler olan kapsantin ve kapsorubinden (diğer karotenoidler arasında ) oluşur. Capsicum oleoresin’den çok daha hafiftir., genellikle hiç kapsaisin içermez.
Ekstraksiyon, kullanımdan önce uzaklaştırılan başta heksan olmak üzere çeşitli çözücüler ile süzülerek gerçekleştirilir . Daha sonra homojen bir renk doygunluğu sağlamak için bitkisel yağ eklenir.

Paprika e160c Oleoresin
Kimyasal Özellikleri
Kimyasal formül C 40 H 56 O3 ( kapsantin )
C 40 H 56 O 4 (kapsorubin)
Molar kütle 584.87 g/mol (kapsantin)
600.85 g/mol (kapsorubin)
Dış görünüş Kırmızımsı viskoz sıvı
sudaki çözünürlük çözünmez

Paprika
E160C Paprika Oleoresin
Paprika, Capsicum annuum bitkisinin daha tatlı çeşitlerinin kırmızı meyvelerinin kurutulmasıyla yapılan öğütülmüş bir baharattır. Geleneksel olarak acı biberi de içeren Longum grubundaki Capiscum annuum bitkisinin çeşitlerinden yapılır. Paprika yapımında kullanılan biberler, klasik acı biberlere göre daha tatlıdır ve eti daha incedir.
Paprika yapımında kullanılan biberler, yüzlerce yıldır yetiştirildikleri Kuzey Amerika’dan, özellikle Orta Meksika’dan gelir. 16. yüzyılda İspanya ve Portekiz’e getirilen biberler Eski Dünya’ya tanıtıldı. Baharat, çeşitli mutfaklarda birçok yemek türüne renk katmak için kullanılır.

E160C Paprika Oleoresin
Paprika ticareti İber Yarımadası’ndan Asya ve Afrika’ya, Balkanlardan Orta Avrupa’ya yayıldı.
Paprika tatlıdan acıya kadar çeşitler içerir. Aroma ülkeden ülkeye de değişebilir. Tatlı paprika yapımında tohumların yarısından fazlası çıkarılırken, acı paprika bir miktar tohum ve sap bulundurur. Kırmızı, turuncu veya sarı rengi karotenoid içeriğinden kaynaklanmaktadır.

E160C Paprika Oleoresin
Besin değeri
Bir çay kaşığı (2 gram) paprika, 6 kalori içerir. A vitamini bakımından zengindir ve daha az miktarlarda ise E ve B6 vitaminlerini bulundurur.
Halil Rıfat Paşa Mahallesi Perpa Ticaret Merkezi A Blok, Kat: 4 No: 344 Şişli İSTANBUL
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!